• Kvalitné rastliny
  • Výhodná cena dopravy
  • Výborné ceny a akcie

Pamajorán obyčajný ´AUREUM´ (Oregáno), kont. 0,5 l

Okrasné trpasličie oregáno s nádhernými žiarivo žltými listami.
  • Pamajorán obyčajný ´AUREUM´ (Oregáno), kont. 0,5 l
  • Obrázok_(1)
  • Oregáno obyčajné / Origanum vulgare ´AUREUM´
  • Obrázok_(2)
  • Obrázok_(3)
Botanický názov
Origanum vulgare
Kontajner
0,5 l
Obj. čislo:
2336
Dostupnosť:
skladom
 
Cena s DPH:
2,99 €
Cena bez DPH:
2,49 €
-
+

Pamajorán obyčajný ´AUREUM´ (Oregáno), kont. 0,5 l

Okrasné trpasličie oregáno s nádhernými žiarivo žltými listami.

Parametre a vlastnosti

Botanický názov Origanum vulgare
Kontajner 0,5 l
Farba kvetu bledoružová
Doba kvitnutia VIII - IX
Stanovisko slnečné
Pôda hlinito-piesočnatá, vzdušná
Výška v liste 10 cm
Výška v kvete 20 cm
Intenzita rastu stredná
Mrazuvzdornosť -28°C
Použitie korenina, okrasná rastlina
Vzdialenosť medzi rastlinami 25-30cm
Počet ks na m2 5 - 7 ks
Dostupnosť skladom
Český názov Dobromysl obecná ´AUREUM´ (Oregáno)
Hmotnosť 0,4 kg

Charakteristika a pestovanie

Charakteristika: Oregáno ´AUREUM´ vyniká zlatožltým sfarbením listov, ktoré vytvárajú husté zlatožlté koberce. Rastie do výšky približne 20 cm. Kvitne bledoružovými kvetmi na prelome leta a jesene.

Liečivé účinky: Lieči chrípku, kašeľ, bolesti hlavy, upokojuje nervy a pomáha pri nespavosti. Podporuje chuť k jedlu a trávenie.


Pestovanie: Oregáno obľubuje slnečné stanovisko a hlinito-piesočnatú priepustnú pôdu. Je výborne mrazuvzdorné (až do - 28 °C) a dobre sa pestuje aj v nádobách.


Využitie v kuchyni:Korenia sa ním šaláty, rajčiakové omáčky, rajčiakové polievky, zelenina, vaječné jedlá, polievky, morské kraby, salámy, husté polievky, guláš a jedlá zo syra, používa sa pri pečení a grilovaní mäsa a s obľubou k jahňaciemu a teľaciemu, ako aj dusenému mäsu. Odporúča sa kombinácia s bazalkou a čiernym korením. Rastlina je častou súčasťou koreninových zmesí. Hodí sa k zemiakom, paradajkám, strukovinám, vaječným a syrovým jedlám, do plniek, mletého mäsa, na dusenie a pečenie mäsa, na pizzu a slané koláče. Dobre chutí s chilli a cesnakom. Často sa kombinuje s petržlenovou vňaťou. Využíva sa v talianskej a gréckej kuchyni. Je súčasťou mnohých koreninových zmesí. Dôležitú a nenahraditeľnú úlohu zohráva v talianskej, mexickej a španielskej kuchyni, najmä pri príprave veľmi obľúbeného ľudového jedla pizzy. Je tiež nepostrádateľný pri príprave niektorých špagetových jedál.

Fotografie

Odporúčame dokúpiť

Hoštické hnojivo kvapalné BYLINKY 0,2l

Prírodné kvapalné hnojivo určené na všetky druhy byliniek.
skladom
4,99 €
-
+

Rozprašovač na rastliny 500 ml

Plastový rozprašovač zelenej farby a pyramídového tvaru.
skladom
4,49 €
-
+
Naposledy navštívené

Pamajorán obyčajný ´AUREUM´ (Oregáno), kont. 0,5 l

Okrasné trpasličie oregáno s nádhernými žiarivo žltými listami.