Semená - CÍCER BARANÍ ´ARES RACIO´

Novinka

Obľúbená jednoročná strukovina nazývaný tiež rímsky hrach.

 
Botanický názov:
Cicer arietinum
Obj. čislo:
11118
Dostupnosť
skladom
 
Cena s DPH:
1,99 €
Cena bez DPH:
1,66 €
-+

Semená - CÍCER BARANÍ ´ARES RACIO´

Obľúbená jednoročná strukovina nazývaný tiež rímsky hrach.

Parametre a vlastnosti

Stanoviskoslnečné
Pôdaľahká až stredne ťažká
Intenzita rasturýchlo rastúca
Použitiepriama spotreba, mrazenie
Český názovSemena - CIZRNA BERANÍ 'ARES RACIO'

Charakteristika a pestovanie

Charakteristika: Cícer baraní 'ARES RACIO' je jednoročná teplomilná strukovina s vysokým obsahom sacharidov, bielkovín a vlákniny. Patrí medzi najstaršie pestované strukoviny. Struk obsahuje 1-2 zrná, ktoré sú o niečo väčšie ako hrach, smotanovej farby. Struky zberáme v žltej zrelosti, nenecháme ich príliš preschnúť, pretože po prezretí sa ťažko varia. Plodina je vhodná pre potravinárske účely (na múku, ku konzumácii celých varených alebo pražených zŕn).


Pestovanie: Cícer na pôdu nie je príliš náročný, vyhovujú mu však ľahšie pôdy pieskové, prípadne hlinito-pieskové. Pôdu nie je potrebné prihnojovať. Cícer vysievame, keď má pôda teplotu 8 až 10 °C, teda asi v polovici apríla do hĺbky 3 až 5 cm a do riadkov vzdialených 25 cm. Hmotnosť balenia : cca 4 g.

Odporúčame dokúpiť

Rokosan hnojivo UNIVERZÁL 1kg

Rokosan hnojivo UNIVERZÁL 1kg

Sypké ekologické hnojivo na báze organominerálov s univerzálnym využitím.

7,99 €

-+

Rukavice ´KIXX GLOVE FIERCE´ veľ.10, kožené žlto šedé

Rukavice ´KIXX GLOVE FIERCE´ veľ.10, kožené žlto šedé

Kožené pracovné rukavice kombinované s pevnou bavlnenou tkaninou.

4,99 €

-+

Foto

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Informácie sú určené pre osoby staršie ako 16 rokov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.