• Kvalitné rastliny
  • Výhodná cena dopravy
  • Výborné ceny a akcie

Mäta čokoládová ´CHOCOLATE´, kont. 1 l

Liečivá bylina s príjemnou vôňou mentolu a horkej čokolády.
  • Mäta čokoládová ´CHOCOLATE´, kont. 1 l
  • Mäta čokoládová / Mentha piperita ´CHOCOLATE´
  • Obrázok_(2)
  • Obrázok_(3)
Botanický názov
Mentha piperita ´Chocolate´
Predajná veľkosť
10-15 cm
Kontajner
1 l
Obj. čislo:
20040
Dostupnosť:
skladom
 
Cena s DPH:
5,49 €
Cena bez DPH:
4,58 €
-
+

Mäta čokoládová ´CHOCOLATE´, kont. 1 l

Liečivá bylina s príjemnou vôňou mentolu a horkej čokolády.

Parametre a vlastnosti

Botanický názov Mentha piperita ´Chocolate´
Predajná veľkosť 10-15 cm
Kontajner 1 l
Farba kvetu ružovofialová
Doba kvitnutia VII - IX
Stanovisko slnečné, polotieň
Pôda vzdušná, ľahká, humózna
Výška v liste 30 cm
Výška v kvete 50 cm
Intenzita rastu rýchlo rastúca
Mrazuvzdornosť - 28°C
Použitie príprava nápojov, jedál
Vzdialenosť medzi rastlinami 40-50 cm
Počet ks na m2 5 - 7 ks
Dostupnosť skladom
Český názov Máta čokoládová ´CHOCOLATE´

Charakteristika a pestovanie

Charakteristika: Čokoládová mäta patrí medzi najkrajšie voňajúce kultivary, ktoré vynikajú čokoládovo-mätovou arómou. Listy sú dekoratívne, hladké, lesklé, tmavozelenej farby, na rube listov a na stonke prechádza do tmavočervených odtieňov. Kvitne od júla do októba fialovo-ružovými kvetmi.


Pestovanie: Mäta je vysoko mrazuvzdorná rastlina (do - 28 °C), pestuje sa takmer po celom svete. Vyžaduje slnečné stanovisko alebo polotieň a priepustnú, vlhkú humóznu pôdu. Rýchlo sa rozrastá podzemkami a je vhodná aj na pestovanie v kvetináčoch.


Vonkajšie použitie: Hlavnou zložkou mäty je mentol, ktorý zmierňuje svrbenie, bolestivosť a podráždenie kože. Odvar z mäty sa využíva pri bolestiach zubov alebo sa na osvieženie pridáva do kúpeľa.


Vnútorné použitie: Mäta má priaznivé účinky pri tráviacich ťažkostiach, uvoľňuje kŕče, zlepšuje chuť do jedla, tíši podráždený žlčník, posilňuje nervovú sústavu a pôsobí ako mierne afrodiziakum.V kombinácii so saturejkou pomáha pri impotencii a frigidite, s rozmarínom zlepšuje telesný a duševný stav.


Využitie v kuchyni: Silne aromatické mäty sa využívajú na prípravu osviežujúcich letných kokteilov a vynikajúceho čaju. Dekoratívne listy sú výborné na zdobenie pokrmov a nápojov. Mäty s ovocnou a čokoládovou arómou sú vhodné na prípravu desertov, nápojov pre deti a pre tých, ktorí majú radi jemnejšiu chuť mentolu.

Fotografie

Odporúčame dokúpiť

Hoštické hnojivo kvapalné BYLINKY 0,2l

Prírodné kvapalné hnojivo určené na všetky druhy byliniek.
skladom
4,99 €
-
+

Rozprašovač na rastliny 500 ml

Plastový rozprašovač zelenej farby a pyramídového tvaru.
skladom
4,49 €
-
+
Naposledy navštívené

Mäta čokoládová ´CHOCOLATE´, kont. 1 l

Liečivá bylina s príjemnou vôňou mentolu a horkej čokolády.